Ulkoistettu taloushallinto – yrittäjille, jotka haluavat unohtaa tylsät paperiasiat

Yrittäjä, haluatko unohtaa tylsät paperiasiat? Ota käyttöösi ulkoistettu taloushallinto.

Kukapa haluaisi pöyhiä papereita, kun voi tehdä oikeitakin asioita? Suunnitella ja rakentaa hienoja laitteita, saada pyörät pyörimään ja luoda iloa ympäristöönsä. Onneksi on olemassa kirjanpitäjiä, jotka tykkäävät nyhjätä numeroiden kanssa päivät pitkät. Kun yrittäjä löytää itselleen luotettavan oman kirjanpitäjän, hän saa keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja mikä kiinnostaa eniten.

Tällaisia onnellisia yrittäjä-kirjanpitäjä -suhteita on ollut kautta aikain ja ne ovat usein kestäneet paremmin kuin avioliitot. Näissä suhteissa ei tarvitse esittää herkkää ja tunteellista tai edes muistaa vuosipäiviä, riittää kun maksaa kirjanpitolaskut ajallaan.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niinpä tuttu luotettava kirjanpitäjäkin jää joskus eläkkeelle. Ikävämmässä tapauksessa nutturapää sairastuu tai tapahtuu jotakin muuta, minkä vuoksi yrityksen paperiasiat sakkaavat, vaikka tuotannon pyörät pyörivät täysillä. Koska yrittäjän luottamus omaan kirjanpitäjäänsä on aina ollut – ihan aiheestakin – kova, ei talousasioiden kompuroimista välttämättä huomaa heti.

Olemme korjanneet viime kuukausina useampia kollegojen sairastumisen vuoksi syntyneitä vahinkoja ja niinpä haluamme antaa yrittäjille muutaman tarkistuspisteen, jotka ainakin kannattaa säilyttää suhteessa oman yrityksensä kirjanpitoon:

  • Käy tilinpäätös läpi huolellisesti kirjanpitäjän kanssa, ennen kuin allekirjoitat sen. Varmistu siitä, että yrityksen varat ja velat on kirjattu taseeseen oikein ja tilinpäätös antaa yrityksen tilasta oikean kuvan. Viime kädessä sinä vastaat tilinpäätöksen oikeellisuudesta.
  • Varmista, että tilinpäätös on tarkastettu, jos sillä on tilintarkastusvelvollisuus. Voit myös olla itse suoraan yhteydessä tilintarkastajaan tarvittaessa.
  • Seuraa yrityksen Omavero-tiliä. Käy aina välillä katsomassa siellä, että kaikki näyttäisi olevan ok.

Kun me tarjoamme ulkoistettua taloushallintoa, siihen sisältyy aina saate, jossa kerrotaan, mikä on ollut kyseisen kuukauden ja koko tilikauden liikevaihto sekä verotettava tulo tehtyjen kirjausten jälkeen. Saatteessa otetaan myös kantaa siihen, jos jokin erä on poikkeuksellisen suuri tai pieni suhteessa aiempaan tilanteeseen. Lisäksi kirjanpitoraportin mukana lähetetään pdf-kuvat tuloslaskelmasta ja taseesta sekä lähetetystä alv-ilmoituksesta.

Toimimme tältä osin vähän vanhanaikaisesti, sillä tiedot olisivat yrittäjän noudettavissa milloin tahansa sähköisestä kirjanpito-ohjelmasta. Haluamme kuitenkin varmistua siitä, että jokainen asiakkaamme tietää, miten hänen yrityksellään menee. Ja kieltämättä – olemme saaneet muutaman yrittäjän vuosien aikana jopa muuttamaan toimintansa kannattavaksi, kun kuukaudesta toiseen olemme osoittaneet, missä kohtaa liiketoiminta ”kusee” (pardon my French eli anteeksi ruma ilmaisu).


Mikäli kaipaat ajatuksia ja apua taloushallintosi ulkoistamiseen, otathan yhteyttä!

#tilitoimistoprofitas
#menestyjänparaskaveri