10 syytä valita yritykselle hyvä kirjanpitäjä

93041. Voit nukkua yösi rauhassa – Yrityksesi lakisääteiset ilmoitukset on tehty ajallaan ja oikein

2. Tiedät kuinka yritykselläsi menee – Menestyminen ei tarkoita sitä, että tänään on tilillä rahaa riittävästi. Mahdolliset tulevat ongelmat näkyvät kirjanpidossa jo ennen kuin ne vaikuttavat jokapäiväiseen toimintaan.

3. Apu on lähellä kun sitä tarvitaan – Kirjanpitäjä vastaa viesteihisi nopeasti työajan puitteissa.

4. Kirjanpitäjä ymmärtää liiketoimintaasi – Kun kirjanpitäjällä ei ole liikaa asiakkaita, hän ehtii paneutua jokaisen yrityksen erityispiirteisiin ja tarpeisiin

5. Kun isot muutokset mietityttävät, kirjanpitäjä auttaa – mieluiten ennen kuin teet vielä mitään ratkaisuja! Isot investoinnit, liiketoiminta- ja yrityskaupat, uuden toimipisteen avaaminen jne. Asioita, joihin tarvitaan lisärahoitusta tai niissä pitää huomioida yritysoikeudellisia asioita, kannattaa miettiä yhdessä kirjanpitäjän kanssa etukäteen.

6. Viranomaisten jatkuvat muutokset eivät juuri häiritse liiketoimintaasi – kirjanpitäjä huolehtii, että asiat menevät oikein nyt ja jatkossakin. GDPR, viranomaisvaltuutukset, tulorekisteri-Ilmoitukset ovat työllistäneet kirjanpitäjiä pelkästään vuonna 2018 muun työn ohella jokaisen yrityksen osalta. Kun yrittäjän ei ole tarvinnut kohtuuttomasti ottaa kantaa näihin asioihin, hänellä on hyvä kirjanpitäjä.

7. Käytössäsi on yrityksesi tarpeisiin mietityt ohjelmistot, joilla pystyt hoitamaan yritykseksi taloushallinnon niin, että tieto syötetään vain kerran tietokantaan. Näin vältetään tuplatyötä ja turhia näppäilyvirheitä.

8. Yritykselläsi on käytössään ’talouspäällikkö’, joka yllä pitää jatkuvasti osaamistaan niin verotuksen, kirjanpidon, palkkahallinnon kuin taloushallinnon ohjelmistojenkin osalta.

9. Kirjanpitäjällä on ammattitaitoinen varamies – Välillä kirjanpitäjänkin täytyy lomailla ja joskus voi flunssa kaataa parhaankin taitajan sänkyyn. Silloin tilalle astuu varahenkilö, joka pystyy hoitamaan oman kirjanpitäjän juoksevat työt niin, että yrittäjä ei välttämättä edes huomaa oman kirjanpitäjän poissa oloa.

10. Maksat vain siitä mitä käytät – Kirjanpitäjän ammattitaidon ylläpitäminen ja hyvien ohjelmistojen päivittäminen kulloistenkin viranomaisvaateiden mukaan ei ole halpaa. Valitsemalla hyvän kirjanpitäjän yrittäjä saa kuitenkin aina parhaan osaamisen ja ohjelmistot käyttöönsä, mutta maksaa vain sen mukaan, paljonko hän tätä resurssia tarvitsee.