Oma kirjanpitäjä niin myötä- kuin vastamäessä

Versio 3

Oli aika, jolloin yrittäjät puhuivat omasta kirjanpitäjästään. Yleensä pelkkää hyvää, koska nämä olivat jo ammattikuntana huolellisia ja piirun päälle tarkkoja ihmisiä. Ja hoitivat yrittäjien paperiasiat ajallaan, huolellisesti. Sitten tuli tehokkuus, sähköisyys, verkkolaskut, automaattinen kirjanpito, tulorekisteri, ajantasainen alv-ilmoitus (se on vasta tulossa)…

Nykyään kaikki on niin paljon helpompaa. Kun ottaa kännykällä kuvat kuiteista ja liittää ne puhelimessa kirjanpitoäppiin, yrittäjän lakisääteiset asiat on hoidettu. Helppoa ja halpaa. 

Paitsi, että ei ole sittenkään. Yrittäjän lakisääteiset velvoitteet eivät ole vähentyneet viime vuosina – päinvastoin! Ilmoitukset tehdään entistä nopeammassa tahdissa ja niiden sisältö on laajentunut. Kasvua ja rahoitusta varten yrityksen täytyy laatia laajoja selvityksiä – paitsi yrityksen toiminnasta, myös sen taloudellisesta tilanteesta. Niitä ei automaattikirjanpito pysty suoltamaan. Oman kirjanpitäjän kanssa voi myös keskustella yrityksen tilasta: suunnitella kasvua, uudenlaisia toimintatapoja tai vaikka yrityksen myymistä. Oma kirjanpitäjä ymmärtää yrittäjää, sillä hän tietää kertomattakin, miten yrityksellä menee. 

Kuten naimisiin mentäessä, niin myös muissa yleensä pitkäaikaisissa sitoumuksissa on hyvä olla mukana jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain sinistä. Profitaksessa olemme yhdistäneet vanhan ajan ammattitaitoiset kirjanpitäjät uudenaikaiseen taloushallinnon sähköiseen kirjanpito-ohjelmaan. Sinistä tässä liitossa edustaa Profitaksen logon väri.