”Parhaimmillaan selviän kuukauden hallinnollisista tehtävistä vartissa”

Asiakastarina – SporttiRakki


Aloitin oman liiketoimintani vuonna 2017 ja hyppäsin heti alusta alkaen yrittäjäkollegan suosittelusta Profitaksen matkaan. Yhteistyö on ollut inspiroivaa, koska täysin sähköinen liiketoimintani oli uutta Profitakselle ja itselleni taas puolestaan sähköinen kirjanpito oli jotakin ihan uutta.  Niinpä teimme yhdessä loikan sähköiseen maailmaan ja sain kunnian olla ensimmäinen asiakas, jonka kanssa lähdettiin tekemään alusta alkaen 100 % sähköistä kirjanpitoa. Ja se oli kyllä erinomainen päätös!

Etenkin kun vuoden 2020 alusta otettiin käyttöön nykyinen Fennoa-järjestelmä, olin aivan haltioissani. Miten näppärää ja nopeaa voikaan sen kuukausittaisen pakollisen laskurumban läpikäyminen olla! Saapuneen laskun hyväksyy ja laittaa maksuun vain parilla klikkauksella. Järjestelmä huolehtii, että jokainen lasku menee tililtä maksuun juuri eräpäivänä. Parhaimmillaan selviän koko kuukauden hallinnollisista tehtävistä noin vartissa! Kaiken säästetyn ajan voin käyttää paljon miellyttävimpiin asioihin, kuten vaikka koirien kanssa lenkkeilyyn tai lampaiden paimentamiseen. 

Sen lisäksi, että säästän kallisarvoista vapaa-aikaa itselleni, sähköinen järjestelmä antaa minulle myös paljon kallisarvoista tietoa, vain yhdellä nopealla silmäyksellä. Näen selkeistä taulukoista nopeasti mm. kassavirran, miten yrityksen kassassa raha liikkuu, menot ja tulot sekä myynnin kehityksen aiempiin vuosiin verrattuna. Enää ei tarvitse kaivella erillisiä Exceleitä, tiedostoja tai laskureita esiin päätöksentekoa ja yrityksen tilanteen analysointia varten. Kaikki tieto on koko ajan ajan tasalla ja päätöksiä on huomattavasti helpompi tehdä. 

Ja mitään näistä ei tarvitse siltikään pohtia yksin. Minulla on Profitaksessa oma henkilökohtainen kirjanpitäjä, joka vastaa puheluihini ja sähköposteihini nopeasti, oli kysymykseni mikä tahansa. Hän ymmärtää juuri oman yritykseni erikoisuudet ja liiketoiminnan haasteet ja osaa auttaa näissä. Voidaan yhdessä suunnitella ja pohtia asioita ja löytää ratkaisuja. Koen, että kirjanpitäjäni on oikeasti tukemassa sekä minua yrittäjänä että yritykseni kasvua. 

Heidi Hendrell
Yrittäjä
Dogomo Oy / SporttiRakki

SporttiRakki on suomalaisten koiraharrastajien verkkopalvelu, joka motivoi ja auttaa koiraharrastajia oppimaan ja kehittymään. Lisäksi SporttiRakki on kehittänyt oman #koiraurheilunilo-tuotemallistonsa verkkokauppaansa ja aikoo viedä Suomessa suuren suosion saaneen tuotemallistonsa myös kansainväliseen jakeluun. 

Työni sisältää paljon matkustamista, mutta myös reissun päältä pystyn tekemään kaikki tarvittavat hallinnolliset työt tarvittaessa pelkän nettiselaimen kautta.